nedjelja, 6. ožujka 2016.

KREMASTI ROLAT






Potrebno je: 500 g jagoda, 4 jaja, prstohvat soli, 150 g + 2 kašike šećera, 2 kesice vanilin šećera, 100 g brašna, kašičica praška za pecivo, 6 listova belog želatina, 250 g milerama, kašičica limunovog soka i 300 + 250 g šlaga.
Belanca umutite sa četiri kašike hladne vode, prstohvatom soli, 100 g šećera i vanilom. Dodajte jedno po jedno žumance i postepeno umešajte brašno s praškom za pecivo. Testo sipajte u pleh (35 x 40 cm) obložen masnim papirom i pecite 10 minuta u rerni na 200 stepeni. Pečenu koru premestite na kuhinjsku krpu, pospite dve kašike šećera, urolajte i ohladite. Pola količine opranih i očišćenih jagoda ispasirajte u blenderu, dodajte 50 g šećera, sok od limuna i mileram. Oceđene listove želatina koje ste prethodno potopili u hladnoj vodi zagrejte na umerenoj temperaturi, dodajte voćni krem, promešajte, ohladite 15 minuta, a zatim umešajte 300 g šlaga. Rolat odmotajte, nafilujte kremom, ponovo urolajte i ohladite u frižideru tri sata. Preostale jagode isecite na tanke kriške. Rolat premažite sa 250 g šlaga, obložite jagodama i servirajte.

Nema komentara:

Objavi komentar