Sastojci
Biskvit
4 žumanjka
6 jušnih žlica šećera
8 jušnih žlica oštrog brašna
1 jušna žlica kakaa
1/2 vrećice praška za pecivo
100 ml ulja
50 ml mlake vode
4 velike žlice krupno mljevenih ili sitnije nasjeckanih oraha
4 bjelanjka (snijeg)
Krema od malina
450 gr smrznutih malina (može i svježe ako imate)
3 jušne žlice šećera
2 jušne žlice meda (bagrem)
2 vrećice pudinga od maline (može se uzamijeniti i pudingom od vanilije u nedostatku maline)
3 dcl vode
50 gr maslaca
Krema od vanilije
1200 ml mlijeka
10 jušnih žlica šećera
3 vrećice pudinga od vanilije
50 gr gustina
1 vrećica vanilin šećera
200 gr maslaca
Glazura od čokolade
200 gr čoolade za kuhanje
5 jušnih žlica ulja
Još potrebno……
150-200 ml čokoladnog mlijeka (može i obično – za navlažiti biskvit)
350-400 gr keksa sa čokolaom
100 ml mlijeka za namakati kekse
Biskvit
4 žumanjka
6 jušnih žlica šećera
8 jušnih žlica oštrog brašna
1 jušna žlica kakaa
1/2 vrećice praška za pecivo
100 ml ulja
50 ml mlake vode
4 velike žlice krupno mljevenih ili sitnije nasjeckanih oraha
4 bjelanjka (snijeg)
Krema od malina
450 gr smrznutih malina (može i svježe ako imate)
3 jušne žlice šećera
2 jušne žlice meda (bagrem)
2 vrećice pudinga od maline (može se uzamijeniti i pudingom od vanilije u nedostatku maline)
3 dcl vode
50 gr maslaca
Krema od vanilije
1200 ml mlijeka
10 jušnih žlica šećera
3 vrećice pudinga od vanilije
50 gr gustina
1 vrećica vanilin šećera
200 gr maslaca
Glazura od čokolade
200 gr čoolade za kuhanje
5 jušnih žlica ulja
Još potrebno……
150-200 ml čokoladnog mlijeka (može i obično – za navlažiti biskvit)
350-400 gr keksa sa čokolaom
100 ml mlijeka za namakati kekse
Priprema
1.
Žumanjke i šećer dobro izmiksaj dok smjesa ne posvijetli. Prosij brašno s praškom i kakaom. Brašno, ulje i vodu naizmjence lagano dodaj žumanjcima, a zatim umješaj orahe.Na kraju lagano kuhačom umješaj snijeg od bjelanjaka. Pleh lagano namasti i posipaj brašnom (moj je veličine 36 x 22 cm). Peci u zagrijanoj pećnici na 180 C oko 20 min.
1.
Žumanjke i šećer dobro izmiksaj dok smjesa ne posvijetli. Prosij brašno s praškom i kakaom. Brašno, ulje i vodu naizmjence lagano dodaj žumanjcima, a zatim umješaj orahe.Na kraju lagano kuhačom umješaj snijeg od bjelanjaka. Pleh lagano namasti i posipaj brašnom (moj je veličine 36 x 22 cm). Peci u zagrijanoj pećnici na 180 C oko 20 min.
2.
Biskvit dobro ohladi a zatim zalij mlakim čokoladnim mlijekom.
Biskvit dobro ohladi a zatim zalij mlakim čokoladnim mlijekom.
3.
Maline pomiješaj sa medom i šećerom, dodaj 1 dcl vode i stavi kuhati. Maline usitni štapnim mikserom. Prašak za puding pomiješaj sa preostalom vodom i dodaj u kipuće maline. Kuhaj koju minutu dok se ne ugusti. makni sa vatre, dodaj maslac i dobro pjenjačom izmješaj. Još vruću kremu od malina prelij preko biskvita. Ohladi.
Maline pomiješaj sa medom i šećerom, dodaj 1 dcl vode i stavi kuhati. Maline usitni štapnim mikserom. Prašak za puding pomiješaj sa preostalom vodom i dodaj u kipuće maline. Kuhaj koju minutu dok se ne ugusti. makni sa vatre, dodaj maslac i dobro pjenjačom izmješaj. Još vruću kremu od malina prelij preko biskvita. Ohladi.
4.
1 litru mlijeka stavi zakuhati. Dobro pjenjačom izmješaj presostala 2 dcl mlijeka, šećer, puding gustin i vanilin šećer pa umješaj u kipuće mlijeko. Kuhaj dok ne postane gusto kao puding. Ohladi. Dobro izradi maslac sobne temperature, pa u njega polagano dodaj žlicu po žlicu kreme. Miksaj dok ne dobiješ glatku i sjajnu kremu. Podijeli na dva dijela, pa prvi dio premaži preko ohlađene kreme od malina.
1 litru mlijeka stavi zakuhati. Dobro pjenjačom izmješaj presostala 2 dcl mlijeka, šećer, puding gustin i vanilin šećer pa umješaj u kipuće mlijeko. Kuhaj dok ne postane gusto kao puding. Ohladi. Dobro izradi maslac sobne temperature, pa u njega polagano dodaj žlicu po žlicu kreme. Miksaj dok ne dobiješ glatku i sjajnu kremu. Podijeli na dva dijela, pa prvi dio premaži preko ohlađene kreme od malina.
5.
Za slijedeći korak potrebni su keksi kao na slici. Svaki keks umoči u mlako mlijeko s one strane gdje nema čokolade.
Za slijedeći korak potrebni su keksi kao na slici. Svaki keks umoči u mlako mlijeko s one strane gdje nema čokolade.
6.
Namočene kekse poslaži na žutu kremu tako da je dio sa čokoladom okrenut prema gore.
Namočene kekse poslaži na žutu kremu tako da je dio sa čokoladom okrenut prema gore.
7.
Ostatak žute kreme premaži preko keksa, i zatim sve prelij glazurom od čokolade (na laganoj vatri uz dodatak ulja rastopi čokoladu).Dobro ohladi. Najbolje bi bilo kolač ostaviti do drugog dana.
Ostatak žute kreme premaži preko keksa, i zatim sve prelij glazurom od čokolade (na laganoj vatri uz dodatak ulja rastopi čokoladu).Dobro ohladi. Najbolje bi bilo kolač ostaviti do drugog dana.
Izvor: coolinarika.com
Nema komentara:
Objavi komentar