ponedjeljak, 7. ožujka 2016.
MEKSIČKA MUSAKA
Sastojci
2 režnjića češnjaka
4-5 crvene paprike veće
1/2 žute paprike
1/2 zelene paprike
3 tikvice
malo maslinovog ulja+ putra
1 konzerva kukuruza šećerca (što više to bolje)
1-2 vrečice mješavin mexičkih začina – burito ili fajita
1-2 dcl vode po preporuci na vrećici začina
0,5 kg sira gaude naribanog
paket većih tortilja
chily prah
1-2 komada cijelog pilećeg filea
Priprema
1.
Na mješavini putra i maslinovog ulja podinstati štapićasto narezani pileći file
2.
Dodati sitno narezane paprike
3.
Kad se malo podinstaju dodati češnjak, kukuruz
4.
Dodati začin i podliti vodom po uputi
5.
Dodati nasjeckanih tikvica na malo veće kockice nego za francusku salatu(njih zadnje jer su najbrže gotove), dodati još čilija i soli po ukusu
6.
prodinstati dok su tkvice na pola mekane 3-5 minuta (ako treba još malo vodom podliti da bude dosta tekuće da bi se tortilje mogle omekšati i natopiti dovoljno)
7.
U vatrostalnoj zdjeli dno malo nauljiti i slagati red tortilja, red dinstanog povrća, red naribanog gaude i to ponavljati dok ima mase i na kraju dođe red tortilja koje se ipak malo sa ovim sokom prekriju da se ne zasuše kod pečenja
8.
Što više sira se nariba to bolje
9.
Također što više kukuruza to bolje
10.
musaka se stavi peći vruću pećnicu 30-35 minuta
Pretplati se na:
Objavi komentare (Atom)
Nema komentara:
Objavi komentar