srijeda, 23. ožujka 2016.

NEOBICNA TORTA SA JAGODAMA




Kora:
-6 jaja
-6 kašika šećera
-5 kašika brašna
-1 kašika prezle
-prašak za pecivo
Fil:
-300 ml slatke pavlake
-100 g šećera u prahu
-400 g jagoda
-ekstrakt vanile
Ukrašavanje:
-300 ml slatke pavlake
-crvena prehrambena boja
Priprema
Razdvojiti žumanca i belanca. Penasto umutiti belanca u čvrst sneg. Dodavati postepeno šećer i mutiti. Zatim varjačom umešati brašno, prezlu i prašak za pecivo. Razliti masu u okrugli kalup i ispeći koru u rerni na 200*C, oko 30 minuta. Pečenu koru izdubiti u sredini (obod da ostane jedan santimetar). Umutiti slatku pavlaku u šlag, dodati šećer u prahu, ekstrakt i iseckane jagode. Izvađenu koru izmrviti i sjediniti sa kremom. Napuniti koru kremom i dekorisati šlagom i jagodama.
Preuzeto sa: www.kuhinjica.rs

Nema komentara:

Objavi komentar