ponedjeljak, 21. ožujka 2016.

PREŠANI KOLAČ




SASTOJCI
osnova za biskvit(4 puta)
3 jaja
5 v.ž šećera
6 v.ž brašna
+
za crveni biskvit
1/2 ekstrata od jagode
smeđi biskvit 2 v.ž kakao
preljev
2 naranđe sok
1 limun sok
1/2 dcl ruma
3 dcl vode
25 dag šećera
premaz
1 staklenka marmelade od jagode
krema;
1/2 l mlijeka
2 pudinga od jagode
20 dag šećera
1 margarin
1/2 ekstrata od jagode
ukras
čokoladna glazura ili šlag
PRIPREMA
Ispeku se 4 tanka biskvita u veličini hostije (oko 30*40 cm).Osnova za biskvit su jaja,šećer i brašno.Ispeku se 2 žuta biskvita.U crveni biskvit se umiješa pola ekstrata od jagode prije pečenja,a u smeđi biskvit kakao.Biskviti se ispeku odvojeno i ohlade.
Za preljev se prokuha smjesa šećera,vode ,ruma i soka od naranđe i limuna.Ohladiti.Tada na poslužavnik slagati biskvite jedan na drugi.Žuti biskvit natopiti preljevom,premazati marmeladom,staviti crveni biskvit,preljev,marmelada,tamni biskvit,preljev,marmelada,žuti biskvit.Na gornji sloj staviti papir,dasku(ili nešto tvrdo-ravno)i gore staviti pun sanduk mineralne vode na 24 sata da se preša.
Drugi dan skuha se krema od pudinga i mlijeka,ohladiti.Izmiksati šećer s margarinom i dodati ohlađenu puding kremu.Na kraju umiješati ostatak ekstrata od jagode.Kremu premazati preko ohlađenoga prešanoga kolača.Ukrasiti čokoladnom glazurom ako radite kolač…..ili šlagom ako se radi kao torta.
Kao torta za Davidov 5 rođendan….Gotov kolač se ukrasi šlag pjenom i po želji se na vrh stavi jestiva hostija po želji slavljenika.
Izvor:http://www.coolinarika.com/

Nema komentara:

Objavi komentar