srijeda, 16. ožujka 2016.

PUSTINJSKI VJETAR





Sastojci
15 osoba
3 ploške Lisnatog tijesta Podravka
1 l mlijeka
4 žutanjka
10-12 velikih žlica šećera
2 Vanilin šećer Dolcela
4 Puding vanilija Dolcela
1 velika žlica glatko brašno (tip 550)
1 margarin za kreme
1/2 l Slatko vrhnje Dolcela 5+
1/2 kg svježih jagoda
4-5 kiwi
3 banane
Priprema
1.
voće očistit i narezati na ploškice,banane politi limunovim sokom da ne potamne.
2.
Od 1 l mlijeka odvojiti 2-3 dcl,ostatak staviti da kuha.Jaja,šećer,vaniliju,puding i brašno dobro umutiti sa 2-3 dcl mlijeka.
Tu smjesu ukuhati u mlijeku koje se kuha,ne smije provriti mlijeko.
U ohlađenu kremu dodati margarin i 3-4 žlice izrađenog slatkog vrhnja.Sve dobro smiksati.
3.
Ispeći svako lisnato,oblikovati ga po velicini kalupa.
4.
lisnato-krema-jagode-šlag
lisnato-krema-kiwi-šlag
lisnato-krema-banane-šlag
5.
dekorirati po želji
Posluživanje
najbolje da odstoji preko noći!!
Izvor: Coolinarka.com

Nema komentara:

Objavi komentar