subota, 19. ožujka 2016.

ROLOVANA BAKLAVA SA KISELIM JABUKAMA




SASTOJCI:
-600 gr kora za baklavu
-15o gr.sjeckanih oraha
-100 gr.suhog grožđa(može i neko drugo suho voće)
-4 jaja
-4 kašike šećera
-3 kašike griza
-3 kašike brašna,1 prašak za pecivo
-2 kisele jabuke ,3oo ml ulja
Agda:
-6oo gr.šećera
-5oo ml vode

PRIPREMA:
Umutiti 4 jaja sa 4 kaš. šećera.Dodati sjeckane orahe,grožđice,griz,brašno i prašak za pecivo.
Dodamo prethodno izrendane jabuke.Koru poprskati
uljem,pa staviti još jednu koru takođe popskati uljem
i na treću koru staviti fil pa urolati.Filovane rolate isjeći
na parčad poprskati uljem i peći 3o min. na 2oo
Agdu kuhati 15 min i ohlađenom agdom preliti baklavu.

Nema komentara:

Objavi komentar