ponedjeljak, 14. ožujka 2016.

SLOŽENAC S VOĆEM




Volite kolače od više slojeva? One u kojima svaki red govori svoju priču okusnim pupoljcima. Malo sladak, malo rezak, malo pjenušav. Onda je ovo prava poslastica za vas.
Sastojci
Za biskvitno tijesto:
6 jaja
130 g šećera
1 Vanilin šećer Dolcela
1 limun
60 g Pšeničnog oštrog brašna Podravka
60 g Pšeničnog glatkog brašna Podravka
Za sirup:
50 ml vode
100 g šećera
½ žličice anisa
680 g Kompota od višanja light Podravka
Za kremu:
500 ml vode
1 Krema za kremšnite Dolcela
200 ml Šlag 5+ Dolcela
150 g Nadjeva od višanja Podravka
Priprema
1.
Žumanjke, šećer i vanilin šećer pjenasto izmiješajte, a zatim dodajte naribanu limunovu koricu i limunov sok.
2.
Na kraju umiješajte snijeg od bjelanjaka, uz postupno dodavanje brašna koje ste prethodno pomiješali.
3.
Pripremljenu biskvitnu smjesu izlijte na kalup obložen papirom za pečenje veličine 30×40 cm. Pecite 10-15 minuta u pećnici zagrijanoj na 180°C.
4.
Biskvit ohladite i narežite na trake širine 3 cm.



5.
Za sirup, vodu zakipite, dodajte šećer i na laganoj vatri uz miješanje karamelizirajte šećer, tj. miješajte dok se šećer ne rastopi i ne poprimi svijetlosmeđu boju.
6.
Dodajte anis i sve zalijte ocijeđenim sokom od kompota višanja te pustite da zakipi.
7.
Za to vrijeme pripremite kremu za kremšnite. U 500 ml hladne vode dodajte sadržaj vrećice kreme za kremšnite i električnom miješalicom lagano miješajte kremu srednjom brzinom oko 5 minuta.
8.
Šlag 5+ također izmiješajte električnom miješalicom.
9.
Rashlađenim sirupom natopite biskvitne trake i obložite dno kalupa ili staklene zdjele.
10.
Biskvit tanko premažite nadjevom od višanja, a na njega stavite višnje iz kompota.
11.
Dio pripremljene kreme od kremšnita rasporedite po površini, zatim premažite slojem šlaga. Postupak ponavljajte dok ne potrošite kremu, biskvit i višnje.
12.
Voćnu fantaziju završite slojem šlaga, ukrasite višnjama i rashladite.
Posluživanje
Poslužite rashlađeno u čaši ili narezano na kocke.
Savjet
Umjesto višanja možete odabrati voće po želji.

Nema komentara:

Objavi komentar