SASTOJCI
biskvit
150g čokolade za kuhanje
200g maslaca
320g brašna
biskvit
150g čokolade za kuhanje
200g maslaca
320g brašna
150ml kiselog vrhnja
3 jaja
200g šećera
1 prašak za pecivo
1 žlica ruma
3 jaja
200g šećera
1 prašak za pecivo
1 žlica ruma
karamela
150 ml vrhnja za kuhanje
100g šećera
par zrna soli
70g neslanog kikirikija
150 ml vrhnja za kuhanje
100g šećera
par zrna soli
70g neslanog kikirikija
glazura
50g čokolade
1 žlica ulja
50g čokolade
1 žlica ulja
PRIPREMA
Na pari otopite maslac i čokoladu
Na pari otopite maslac i čokoladu
Pjenasto izmiksajte šećer i jaja,dodatje otopljenu masnoću i čokoladu,vrhnje(ne smije biti vruća),brašno i prašak za pecivo,na kraju rum
Smjesu izlijte u duguljasti lim, dobro namašćen i pobrašnjen.
Biskvit pecite na 180 stupnjeva 60 minuta
Biskvit pecite na 180 stupnjeva 60 minuta
KARAMEL
Otopite šećer(ne pretaman)najbolje bi bilo u što široj teći.Zatim smanjite plamen i ulijte vrhnje,neka prokuha dok se ne zgusne(2-3) minute.
Zatim dodajte kikiriki .
Otopite šećer(ne pretaman)najbolje bi bilo u što široj teći.Zatim smanjite plamen i ulijte vrhnje,neka prokuha dok se ne zgusne(2-3) minute.
Zatim dodajte kikiriki .
Još vrući biskvit nabockajte i prelijte vrućim karamelom.Zatim išarajte čokoladnom glazurom
Kolač je najbolji kada odstoji jedan dan.
Guštajte!
Nema komentara:
Objavi komentar