
fini,jednostavni kolačić,bez pećnice,s fantastičnom kombinacijom;mljevenog keksa,domaćeg rogača,slatkog vrhnja,i čokoladnom glazurom,koja mu daje,posebnu aromu i miris:)).
SASTOJCI
ZA SUHE SASTOJKE POTREBNO JE
250g. mljevenog keksa(petit-beurre,plazma,albert)
250g. mljevenog rogača
1 vrećica vanilin-šećera
ZA SUHE SASTOJKE POTREBNO JE
250g. mljevenog keksa(petit-beurre,plazma,albert)
250g. mljevenog rogača
1 vrećica vanilin-šećera
ZA MLIJEČNU SMIJESU POTREBNO JE
250ml. mlijeka
300ml. slatkog vrhnja
100g. smeđeg šećera
250ml. mlijeka
300ml. slatkog vrhnja
100g. smeđeg šećera
ZA ČOKOLADNU GLAZURU POTREBNO JE
100g. tamne čokolade za kuhanje
2 žlice ulja
100g. tamne čokolade za kuhanje
2 žlice ulja
PRIPREMA
Suhu sastojke za kolač;mljeveni keks,vanilin-šećer,i mljeveni rogač,dobro izmiješajte.
Suhu sastojke za kolač;mljeveni keks,vanilin-šećer,i mljeveni rogač,dobro izmiješajte.
Mlijeko,smeđi šećer(može i bijeli-kristal),ako više volite,i slatko vrhnje za šlag,stavite da se kuha,i lagano miješajte,da se šećer otopi.
Sklonite s vatre,prelijte,preko suhih sastojaka.,i sve dobro izmiješajte.
kompaktnu smijesu,preručite u duguljasti kalup,obložen,folijom,smijesu ravnomijerno rasporedite.
kompaktnu smijesu,preručite u duguljasti kalup,obložen,folijom,smijesu ravnomijerno rasporedite.
Neka se “odmara”,1-2 sata.
kolač preokrenite,skinite foliju,i prelijte čokoladnom glazurom.
kolač preokrenite,skinite foliju,i prelijte čokoladnom glazurom.
ZA GLAZURU
otopite čokoladu i ulje na laganoj vatri,ili na pari,i prelijte kolač.
otopite čokoladu i ulje na laganoj vatri,ili na pari,i prelijte kolač.
POSLUZIVANJE
gotov kolač ostavite da se stegne i ohladi,po želji možete ga poslužiti s tučenim slatkim vrhnjem.
gotov kolač ostavite da se stegne i ohladi,po želji možete ga poslužiti s tučenim slatkim vrhnjem.
Izvor:http://www.coolinarika.com/
Nema komentara:
Objavi komentar