ponedjeljak, 21. ožujka 2016.

STUDENTSKI KOLAC





Sastojci
150 g suhih smokava
250 g šećera
250 g grožđica
5 bjelanaca
200 g šećera
1 Cimet šećer Dolcela
1 list oblatne
Priprema
1.
Suhe smokve narežite i izmiješajte s grožđicama i šećerom.
2.
Od bjelanaca istucite čvrst snijeg i pri kraju postupno umiješajte 200 g šećera i cimet šećer. U dobiveni snijeg lagano umiješajte pripremljene grožđice i smokve.
3.
List oblatne stavite u pleh, premažite ga pripremljenom smjesom i pecite na temperaturi od 180°C oko 25 minuta.
Posluživanje
Ohlađeni kolač narežite ne ploške.
Savjet
Prije rezanja smokve i grožđice možete natopiti u rumu.
Izvor: Coolinarka

Nema komentara:

Objavi komentar