subota, 5. ožujka 2016.

TORTA DUNAVSKI VALOVI





Sastojci
250 ml + 75 ml mlijeka
1/2 paketića pudinga vanilin Dolcela
1 žlica + 125 g šećera
275 g maslaca
prstohvat soli
4 jaja
225 g glatkog brašna Podravka
3 žličice praška za pecivo Docela
2 žlice kakaa u prahu Dolcela
1 staklenka ocijeđenih višanja iz kompota Podravka
250 g čokolade za kuhanje
50 g šećera u prahu Dolcela
50 g kokosove masti
200 g vrhnja za šlag
čokolada za ukrašavanje (po želji)

Priprema
1.
Zakuhati 250ml mlijeka. Prašak za puding i žlicu šećera pomiješati sa malo mlijeka (oduzeti od 250ml).
Dodati u mlijeko i kuhati na laganoj vatri uz neprestano miješanje oko 1 min. Površinu prekriti prozirnom folijom i pustiti da se hladi.
2.
Kremasto izmiksati 150g maslaca, 125g šećera i sol. Dodati jaja i izmiksati. Pomiješati brašno i prašak za pecivo. U smjesu dodati 75 ml mlijeka i brašno te dobro izmiksati.
Smjesu podijeliti na dva dijela, u jedan dio dodati kakao. Višnje ocijediti. Žutu smjesu podijeliti na dva dijela, te tamnu smjesu isto na dva dijela. Namastiti kalup od 20 cm i uliti polovicu žute smjese. smjesu poravnati te uliti polovicu tamne smjese, rasporediti polovicu višanja po smjesi, te ih malo pritisnuti u smjesu te staviti peći na 175°C oko 30 – 35 min. Pečeni biskvit staviti na hlađenje te po istom principu ispeći još jedan.
3.
Izmiksati 125g maslaca sa šećerom u prahu, dodati ohlađeni puding te dobro izmiksati. Kremu podijeliti na dva dijela te njome premazati biskvite. Rastopiti 50g čokolade te preliti preko jednog biskvita, pustiti oko 10 min da se hladi. Drugi biskvit okrenuti tako da je krema dolje te staviti na biskvit s čokoladom, hladiti oko 30 min.
4.
Zagrijati vrhnje za šlag, dodati ostatak čokolade i kokosovu mast, te otopiti i malo ohladiti.
E sad, ja sam svoju tortu stavila na rešetku te ju prelijala čokoladom, te sam ju stavila na tanjur kad se čokolada stisnula, a vi možete staviti glazuru na način koji želite.

Nema komentara:

Objavi komentar