subota, 2. travnja 2016.

COKOLADNE KOKOS KOCKE SA BANANOM--- GLUTEN FREE





Sastojci
KORA:
4 belanceta
1/2 solje secera
1/2 kasicice praska za pecivo
2 kasike mlevenog badema
1 solja kokosa
FIL:
1 solja (oko 200 g) cokoladnih kapljica (semisweet), ili cokolade za kuvanje
3 dl tecnog slaga
OSTALO:
2 dl tecnog slaga za dekoraciju
1/4 solje mlevenih oraha
1 banana
Priprema
1.
Prvo zagrejte slag i cokoladu za fil, tek da se cokolada rastopi, i ostavite da se ohladi.
Zatim izmiksajte belanca, dodajte secer i miksajte da se rastopi. U to dodajte prasak za pecivo, kokos i badem, pa lagano izmesajte da se smesa sjedini. Istresite u pek papirom oblozenu manju tepsijicu, oko 20×20 cm, i pecite na laganoj temperaturi od 150 stepeni C oko pola sata. Ostavite da se ohladi.
2.
Kad se sve ohladilo, fil dobro izmiksajte mikserom, i premazite koru. Na to poslazite kolutove banane, i preko svega stavite umuceni slag. Po vrhu pospite mlevenim orasima
Posluživanje
Mere su u soljama od 2.5 dl.
Kazem da je ovo kolac “samo za goste”, jer u mojoj kuci Ljubisa je dijabeticar, Svrca pazi jako na zdravu ishranu, nista slatko, junk food i sl. A ja sam trenutno na dijeti….dokle – ne zna se :)…a gosti dolaze veceras;

Nema komentara:

Objavi komentar