subota, 2. travnja 2016.

DESERT SA KOKOSOM IZ KALUPA





Sastojci
SMJESA ZA DESERT:
1 litar mlijeka
8 kašika Šećera (kristal)
8 kašika Gussnel Dolcela (gustin)
1 kašika maslaca
1 kom. Limun šećer Dolcela
50 g Kokosova brašna Dolcela
Kokosova brašna Dolcela-za uvaljati

Priprema
1.
U šerpu staviti mlijeko (8 dl) sa šećerom,kokosom,limunovim šećerom,maslacem, da prokuha. U drugu posudu staviti 2 dl mlijeka i gustin pa promiješati da se gustin otopi.Kada je mlijeko prokuhala, lagano mu dodavati otopljeni gustin i neprekidno miješati , dok se smjesa zgusne.
2.
Smjesu malo prohladiti i sipati u vodom navlažene kalupe.Ja sam koristila silikonske kalupa za mafine, malo veće šoljice ili šta vam je volja.Kada se ohlade staviti ih u frižider( da se dobro stegnu, najbolje preko noći).Dobro ohlađene izvaditi iz kalupa, prvo odvojiti po malo rub od kalupa i onda dobiveni oblik lako izađe iz kalupa.Uvaljati ih u kokos i složiti na tacnu.
Posluživanje
Prije posluživanja preliti ih sosom od voća, kod mene sa ribizlama, a vi šta vam odgovara.

Nema komentara:

Objavi komentar