Sastojci
Kora: (ovako x2)
5 bjelanjaka
150 gr šećera
150 gr sjeckanih oraha
1 list oblatne
Fil:
10 žutanjaka
200 gr šećera
250 gr margarina
2 vanil šećera
malo sjeckanih oraha za posipati po vrhu
Kora: (ovako x2)
5 bjelanjaka
150 gr šećera
150 gr sjeckanih oraha
1 list oblatne
Fil:
10 žutanjaka
200 gr šećera
250 gr margarina
2 vanil šećera
malo sjeckanih oraha za posipati po vrhu
PRIPREMA
1.
Prvo orahe kratko ispeći u rerni, u tepsiji obloženom alu folijom, samo da se posuše, ohladiti i isjeckati ili samljeti na krupnije. Umutiti bjelanjke u čvrst snijeg, postepeno dodavati šećer, i na kraju lagano umješati orahe varjačom.
2.
Premazati list oblatne sa šupljikave strane.
Prvo orahe kratko ispeći u rerni, u tepsiji obloženom alu folijom, samo da se posuše, ohladiti i isjeckati ili samljeti na krupnije. Umutiti bjelanjke u čvrst snijeg, postepeno dodavati šećer, i na kraju lagano umješati orahe varjačom.
2.
Premazati list oblatne sa šupljikave strane.
3.
Peći 20 – 25 min na 150 C.
Peći 20 – 25 min na 150 C.
4.
Ovo ponoviti dva puta, ispeći dvije kore.
5.
Umutiti žutanjke. šećer i vanil šećer. Skuhati fil na pari, kada se ohladi sjediniti sa umućenim margarinom.
6.
Filovati, kora-fil-kora-fil, posuti sjeckanim orasima i malo utapkati rukom.
Ovo ponoviti dva puta, ispeći dvije kore.
5.
Umutiti žutanjke. šećer i vanil šećer. Skuhati fil na pari, kada se ohladi sjediniti sa umućenim margarinom.
6.
Filovati, kora-fil-kora-fil, posuti sjeckanim orasima i malo utapkati rukom.
Nema komentara:
Objavi komentar