petak, 11. ožujka 2016.

TOLJENIK





Sastojci:
1. testo
5 jaja
5 kašika šećera
2,5 kašike griza
2,5 kašike brašna
70gr rendane čokolade
200gr mlevenih oraha
2.testo
5 jaja
5 kašike šećera
2,5 kašike griza
2,5 kašike brašna
Sirup(agda)
750gr šećera
8 dcl vode
1 limun


Priprema:
1.
Za prvo testo, dobro umutiti jaja i šećer.
2.
Dodati redom i ostale sastojke i sve promešati da se sjedini.
3.
Podmazati i posuti brašnom pleh(moj je 22×37),pa sipati testo i peći ga na 200C 10-tak minuta, tek da se malo zapeče.
4.
Za to vreme, umutiti jaja sa šećerom za drugi deo testa, dodati brašno i griz i sve sjediniti.
5.
Sipati na polupečeno testo i ispeći kolač.
6.
Skuvati sirup od šećera, vode i limuna sečenog na kolutove(ne dugo, nekoliko minuta).
7.
Vrućim sirupom preliti vruć kolač.
8.
Posuti mlevenim orasima.

Nema komentara:

Objavi komentar