ponedjeljak, 21. ožujka 2016.

BISKVIT KOLAC





Svoje biskvit-kolače komotno bih mogla da nazovem i “kolači 3 jajeta” 😉 ali to je čini mi se definitivno idealan broj jaja za fin,mekan,sočan biskvit…Ovom poseban šmek naravno daju višnje i …
Sastojci
Čoko-biskvit
3 jajeta
300gr prosejanog mekog brašna
1.kesica praška za pecivo
10 kašika smedjeg šećera
3 vrhom pune kašike kakao-praha
1.kašika milerama
2dl gustog jogurta
1dl ulja
Čeri-preliv
300gr višanja
2dl soka od višanja
1dl domaće višnjevače
1.kesica pudinga sa ukusom slatke pavlake
Čoko-preliv (ganaš-krem)
2dl slatke pavlake
100gr fine gorke čokolade
Priprema
1.
Umutite jaja sa šećerom, dodajte jogurt, mileram, ulje, brašno prašak i kakao.Izmiksirajte i ostavite desetak minuta, pa preručite u tepsiju koju ste obložili peki-pappirom.
2.
Pecita na 200C oko 20 minuta.
3.
Višnje dobro ocedite. Ja sam koristila smrznute, naravno, najbolje je koristiti sveže, ali i ove su odlično poslužile.
4.
Sa nekoliko kašika vode umutite puding, možete dodati i malo šećera po ukusu, i zakuvajte u soku od višanja. Kad se lepo zgusne, umešajte višnjevaču i dobro sjedninite. Ostavite da se malo prohladi ali pazite da se ne stegne sasvim.
5.
Prevrnite biskvit, pa ga prelijte ovim prelivom, a potom poredjajte višnje.
6.
Prohladjenu ganaš-kremu prelijte odozgo i fino ohladite pre služenja.
Izvor: coolinarika.com

Nema komentara:

Objavi komentar