ponedjeljak, 21. ožujka 2016.

ČUDO OD ANANASA




Ona je vedra, često se smije, nježna, voli peći kolače…ona je Martina i ovaj recept s ponosom objavljujem i želim joj reći da zbog njene silne ljubavi koju ima u sebi i pozitivne energije ti kolači su sve bolji i bolji i bolji…………:-))))


Sastojci 10 osoba
Tijesto:
100 g šećera
4 žumanjka
100 g brašna
0,8 dl ulja
1 prašak za pecivo
3 žlice vode (hladne)
4 bjelanjka (snijeg)
Krema
4 dl mlijeka
100 g šećera + 1 vanilin šećer
4 žumanjka
4 i 1/2 žlice brašna (glatkog)
250 g margarina
Ostalo:
1 konzerva kompota od ananasa
3 dl slatkog vrhnja (HOLE) + 1dl mlijeka
(za premaz preko kreme)
Priprema
1.
Dobro izraditi žumanjke, šećer, vanilin šećer i vodu, dodati ulje, brašno izmiješano sa praškom za pecivo i na kraju lagano čvrsti snijeg od bjelanjaka.
2.
Peći u namaštenom i brašnom posutom protvanu (36 X 20) u zagrijanoj pećnici na 190 C oko 35 minuta.
3.
Hladan biskvit preliti sa sokom od kompota ananasa (oko 2dl).
4.
Mlijeko za kremu staviti da zakipi, u zasebnoj zdjeli umutiti žumanjke, šećer, vanilin šećer i brašno, lagano sipati u vruće mlijeko i kuhati miksajući oko 15-tak minuta. Ohladiti.
5.
U izrađeni margarin polagano dodavati žlicu po žlicu ohlađene kreme, dobro ju izraditi i u nju lagano dodati nasjeckani ananas.
6.
Na biskvit staviti kremu sa ananasom te odozgora premazati izrađenim slatkim vrhnjem sa mlijekom.
7.
Na svaku izrazanu kocku kolača dodati mali komadić ananasa za ukras.
Posluživanje
Po želji, umjesto slatkog vrhnja sa mlijekom, može se napraviti šaum od 4 bjelanjka i 200 g šećera na pari.

Nema komentara:

Objavi komentar