Sastojci
2 vrečice panna cotte
mlijeko
500 gr ribizli
šečer
digestiv keks
bijela čikolada ili limun i prah šećer za glazuru
2 vrečice panna cotte
mlijeko
500 gr ribizli
šečer
digestiv keks
bijela čikolada ili limun i prah šećer za glazuru
Priprema
1.
Skuhati panna cottu pu uputstvu na vrečici.
Ribizle skuhati sa šečerom po želji ,koliko želite da vam je slatko sobzirom da su kiselkastog okusa.Želatimu pripremiti po uputstvu na vrečici i dodati kuhanim ribizlama.
2.
U kalup obložen prozirnom folijom staviti cijeli digestiv keks.Preko keksa želiranu ribizlu.Preko ribizla panna cottu pa ponovo ribizle.Ostaviti u frižideru najbolje preko noći da se stegne.Izvaditi iz kalupa i ukrasiti po želji ili otopljenom bijelom čokoladom ili glazurom od limuna i s malo cijelih ribizli.
U kalup obložen prozirnom folijom staviti cijeli digestiv keks.Preko keksa želiranu ribizlu.Preko ribizla panna cottu pa ponovo ribizle.Ostaviti u frižideru najbolje preko noći da se stegne.Izvaditi iz kalupa i ukrasiti po želji ili otopljenom bijelom čokoladom ili glazurom od limuna i s malo cijelih ribizli.
Izvor: Coolinarka.com
Nema komentara:
Objavi komentar