petak, 11. ožujka 2016.

VOCNI KOLAC SA KISELIM VRHNJEM





Sastojci
125 ml mlijeka
125 g maslaca
3-4 jaja
300 g šećera
280 g Pšeničnog oštrog brašna Podravka
1 Prašak za pecivo Docela
2 Vanilin šećer Dolcela
2 čaše kiseloga vrhnja
voće po želji
Priprema
1.
Izmiksajte sve sastojke za biskvit;maslac,šećer,jaja,brašno,prašak za pecivo i mlijeko.Sipajte u srednji pleh obložen pek papirom(oko 30*30 cm).Pećnicu ugrijte na 180 stupnjeva.Voće dobro ocijedite.Možete koristiti svježe ili iz kompota,zamrzivača…..Prije pečenja pospite kolač voćem.
2.
Kolač pecite oko 25-30 minuta.U posudi izmješajte kiselo vrhnje sa vanilin šećerom.5 minuta prije kraja pečenja izvadite kolač iz pećnice.
3.
Obilno ga premažite kiselim vrhnjem pa vratite u pećnicu na još 5 minuta.
4.
Kolač režite na kocke,i poslužite uz kavu.Kolač je zbog voća i kiseloga vrhnja izuzetno sočan.
5.
Poslužite ga dobro ohlađenoga.
Izvor: Coolinarka.com

Nema komentara:

Objavi komentar