SASTOJCI
Biskvit
10 bjelanjaka
200 g šećera
1 Prašak za pecivo Docela
2 žlice brašna
250 g mljevenih oraha/lješnjaka
Krema
10 žumanjaka
150 g šećera
200 g čokolade za kuhanje
250 g maslaca
3 dcl vrhnja za šlag
10 žumanjaka
150 g šećera
200 g čokolade za kuhanje
250 g maslaca
3 dcl vrhnja za šlag
PRIPREMA
BISKVIT
Odvojiti žumanjke od bjelanjaka.
Bjelanjke umutiti u čvrst snijeg, dodati šećer, te dobro umutiti.
Dodati brašno i prašak za pecivo, te kratko mutiti.
U smjesu umiješati mljevene orahe/lješnjake.
Peći 15-20 minuta u pećnici zagrijanoj na 180°C. Protvan je veličine originalnog iz pećnice.
BISKVIT
Odvojiti žumanjke od bjelanjaka.
Bjelanjke umutiti u čvrst snijeg, dodati šećer, te dobro umutiti.
Dodati brašno i prašak za pecivo, te kratko mutiti.
U smjesu umiješati mljevene orahe/lješnjake.
Peći 15-20 minuta u pećnici zagrijanoj na 180°C. Protvan je veličine originalnog iz pećnice.
KREMA
Žumanjke pjenasto umutiti sa šećerom. Natrgati čokoladu u tu smjesu.
Smjesu kuhati na pari dok se ne zgusne. Ako se smjesa brzo zgušnjava, dodati žlicu mlijeka.
Ohladiti.
Pjenasto umutiti maslac, te ga dodati u ohlađenu smjesu i pjenasto umutiti kremu.
Biskvit prerezati na pola.
Slagati: pola biskvita, premazati polovicom kreme, preklopiti drugom polovicom biskvita, premazati drugom polovicom kreme.
Umutiti 3 dcl šlaga, te premazati kolač.*
Žumanjke pjenasto umutiti sa šećerom. Natrgati čokoladu u tu smjesu.
Smjesu kuhati na pari dok se ne zgusne. Ako se smjesa brzo zgušnjava, dodati žlicu mlijeka.
Ohladiti.
Pjenasto umutiti maslac, te ga dodati u ohlađenu smjesu i pjenasto umutiti kremu.
Biskvit prerezati na pola.
Slagati: pola biskvita, premazati polovicom kreme, preklopiti drugom polovicom biskvita, premazati drugom polovicom kreme.
Umutiti 3 dcl šlaga, te premazati kolač.*
Posluživanje
*Ovaj kolač nudi puno varijanti – šlag nije nužan, možete posuti kremu čokoladnim mrvicama, mljevenim lješnjacima ili čime želite.
Osim toga ne morate ga slagati kao što sam ja, možete između biskvita namazati svu kremu, pa kolač preliti čokoladnom glazurom. Biskvit možete peći i u okruglom kalupu, pa napraviti tortu…
Puno je mogućnosti, a kolač je jako fin i zasitan.
*Ovaj kolač nudi puno varijanti – šlag nije nužan, možete posuti kremu čokoladnim mrvicama, mljevenim lješnjacima ili čime želite.
Osim toga ne morate ga slagati kao što sam ja, možete između biskvita namazati svu kremu, pa kolač preliti čokoladnom glazurom. Biskvit možete peći i u okruglom kalupu, pa napraviti tortu…
Puno je mogućnosti, a kolač je jako fin i zasitan.
Izvor: coolinarika.com
Nema komentara:
Objavi komentar