SASTOJCI
čaša od 200 ml.
3 jaja
1 čaša šečera
1/3 čaša mleka
1/2 čaša ulja
1 i 1/2 čaša brašna
2-3 žlice kakao
1 kesica pecilni prašak
1 vanilin šečer
Krema:
2 pudinga od vanilije ili od limuna
8 žlica šečera
1 l mlijeka
200 gr. mekani maslac
2 pudinga od vanilije ili od limuna
8 žlica šečera
1 l mlijeka
200 gr. mekani maslac
Za odozgo:
300 ml. slatko vrhnje
jagode ili trešnje ili borovnice za dekoraciju
300 ml. slatko vrhnje
jagode ili trešnje ili borovnice za dekoraciju
PRIPREMA
1. Izmiksati pjenasto prvo bjelanca, onda dodati šečer dok se ne rastopi, dodati žumanjca, ulje, mlijeko i na kraju dodajte suhe sastojke i smanjite mikser na najniži stupanj i izmješajte.
1. Izmiksati pjenasto prvo bjelanca, onda dodati šečer dok se ne rastopi, dodati žumanjca, ulje, mlijeko i na kraju dodajte suhe sastojke i smanjite mikser na najniži stupanj i izmješajte.
2. Izlijte kremu za kolač u prethodno nauljenu i pobrašnjenu tepsiju br.28.Pecite u prethodno zagrevenoj pečnici na 200 stepeni 20- 25 min.Obično se kolače peku oko 20 ali ovaj put mora malo više možete da napravite ljepe rupice.
3. Ohladite kolać i ako imate onu spravicu za čiščenje i vađenje srednji deo od jabuka( ako nemate onda se snađite sa nekom čašicom) i napravite rupe .Tjesto koje ste izvadili vani izmrvite i trebat će vam kasnije.Polako podignite kolač i istresite od mrvica koje su vam ostale u rupama i na dnu tepsije.Pazite da vam se ne prelomi kolač na pola.
4. Skuhajte puding,ohladite ga i umiksajte omekšali maslac ,zatim prvo napunite rupice a ostatak namažite preko kolača.Odozgo prekrijte sa mrvicama koje su ostale od rupa.Izmiksajte slatko vrhnje i prekrijte kolač sa vrećicom jer preko mrvica ga nećete moći namazati i ukrasite jagodama i stavite ga na 3 sata da se ohladi u frižider.
5. Možete isto tako sa vrečicom samo da dekorirate.
Izvor: coolinarika.com
Nema komentara:
Objavi komentar