SASTOJCI:
- 2 Kom. Plavi patlidžan
- 200gr. Pileća prsa
- 100 gr. Paradaiz
- 1 čeno belog luka
- 1 crvena paprika
- 1 crveni feferon ljuti
- 1/4 L povrtna supa
- 2 Kašike pinija
- 1 limun
- malo peršunovog lista
- maslinovo ulje, sol, papar
- oregano
Priprema
- 1.Patlidžan isecite uzduž na pola i izdubite. Čamčiće od patlidžana posolite i ostavite na stranu. Izdubljene delove narežite na kockice i pospite sokom od limuna.
- 2.Luk, beli luk, feferon i peršun iseckajte na sitno, papriku na kockice. Ako nemate paradaiz iz konzerve u komadima, ubacite dva paradaiza u kipuću vodu na par sekundi, izvadite ga, isperite hladnom vodom i ogulite. Nasckajte na komade.
- 3.u Tiganju ugrijte maslinovo ulje, dodajte luk i pržite dok ne postakli, dodajte beli luk,fafaron, peršun, paradaiz, papriku i naseckani patlidžan, posolite, začinite, pokrite poklopcem i dinstajte pet minuta.
- 4.Piletinu iseckajte na kockice i ubacite u smesu, dolite malo supe, da bude gušće a da ne zagori, neka se dinsta još desetak minuta. na kraju dodajte pinije.
- 5.Čamčiće od patlidžana obrišite od vode i soli, stavite u tepsiju, izručite smesu u patlidžane,zalite ostatkom supe i stavite u rernu zagrejanu na 200 stepeni na 20 do 30 minuta.Prijatno.Dobar Tek.
Nema komentara:
Objavi komentar