subota, 5. ožujka 2016.

PUNJENI PATLIDŽAN






SASTOJCI:



Priprema

  1. 1.
    Patlidžan isecite uzduž na pola i izdubite. Čamčiće od patlidžana posolite i ostavite na stranu. Izdubljene delove narežite na kockice i pospite sokom od limuna.
  2. 2.
    Luk, beli luk, feferon i peršun  iseckajte na sitno, papriku na kockice. Ako nemate paradaiz iz konzerve u komadima, ubacite dva paradaiza u kipuću vodu na par sekundi, izvadite ga, isperite hladnom vodom  i ogulite. Nasckajte na komade.
  3. 3.

    u Tiganju ugrijte maslinovo ulje, dodajte luk i pržite dok ne postakli, dodajte beli luk,fafaron, peršun, paradaiz, papriku i naseckani patlidžan, posolite, začinite, pokrite poklopcem i dinstajte pet minuta.
  4. 4.
    Piletinu iseckajte na kockice i ubacite u smesu, dolite malo supe, da bude gušće a da ne zagori,  neka se dinsta još desetak minuta. na kraju dodajte pinije.
  5. 5.
    Čamčiće od patlidžana obrišite od vode i soli, stavite u tepsiju, izručite smesu u patlidžane,zalite ostatkom supe i stavite u rernu zagrejanu na 200 stepeni na 20 do 30 minuta. 
    Prijatno.
    Dobar Tek.

Nema komentara:

Objavi komentar