ponedjeljak, 21. ožujka 2016.

STRUDLE OD NUTELLE I LJESNJAKA





SASTOJCI
1 salica 250 ml.
12 zlica putera
5 zlica secera
1 jaje
1.5 zlicica vanille extrakt
2 salice brasna
1 zlicica praska za pecivo
malo soli
ZA BROWN TIJESTO
3 zlice nutelle
4 pune zlice sitno sjeckanih ljesnjaka
PRIPREMA
Ostavite puter na sobnoj temperaturi.
U omeksali puter dodajte secer i miksajte.U to dodajte jaje,malo soli i vanillu extrakt.Miksajte sve zajedno a zatim dodajte brasno i prasak za pecivo.Zamijesite tijesto.
Oduzmite malo vise od pola tijesta i ostavite sa strane.
U drugi manji dio tijesta dodajte nutellu i sitno sjeckane ljesnjake.Zamijesite tijesto.
Na pobrasnjenoj prozirnoj foliju prvo razvaljajte obicno tijesto.
Na drugoj prozirnoj foliji razvucite tijesto sa nutellom i ljesnjacima.
Sada tijesto sa nutellom prebacite preko bijelog tijesta kao na slici.
Zarolajte pomocu prozirne folije kao na slici.Zamotajte ponovo u prozirnu foliju i ostavite u fridz oko 2 sata.
Izvadite iz fridz i sjecite po zeljenoj debljini.Stavite u pleh sa pek papirom i pecite na 190C oko 15 min.
Ako sijecete manje pecite manje minuta,ako sijecete deblje pecite vise minuta.Ili dok ne dobiju blagu braon boju.
Izvor:http://www.coolinarika.com/

Nema komentara:

Objavi komentar