- 1.
Višnje oprati i ispupčiti; posuti šećerom i višnjevačom i marinirati 1h
- 2.
Mikserom izmiješati jaja s vodom i šećerom; dodati brašno, škrobno brašno, kakao i prašak za pecivo
- 3.
Nauljiti kalup za tortu, od papira za pečenje izrezati krug veličine kalupa i staviti ga na dno; izliti biskvitnu smjesu i peći 35 min na 180°C
- 4.
Pečeni biskvit odmah izvaditi iz kalupa, odvojiti papir za pečenje i ostaviti da se ohladi; prerezati na dva dijela
- 5.
Mikserom izmiješati sir, vrhnje, šećer i vanilin šećer
- 6.
Na pari rastopiti čokoladu s margarinom i šećerom; oprezno pomiješati višnje s kremom od sira
- 7.
Polovicu biskvita staviti na pladanj i oko njega staviti obruč od kalupa za tortu; na biskvit staviti polovicu kreme s višnjama; preliti polovicom glazure; staviti cca 15min u hladnjak da se čokolada stvrdne
- 8.
Na stvrdnutu čokoladu staviti ostatak kreme, poklopiti biskvitom, preliti ostatkom glazure
- 9.
Ostaviti u hladnjaku najmanje 2h; ukrasiti tučenim vrhnjem i višnjama
Nema komentara:
Objavi komentar