subota, 5. ožujka 2016.

TORTA SA VISNJAMA I SIROM





Sastojci

  • višnje
  • 500 g svježih višanja
  • 4 žlice šećera
  • 2 žlice višnjevače






























































Priprema

  1. 1.
    Višnje oprati i ispupčiti; posuti šećerom i višnjevačom i marinirati 1h
  2. 2.
    Mikserom izmiješati jaja s vodom i šećerom; dodati brašno, škrobno brašno, kakao i prašak za pecivo
  3. 3.
    Nauljiti kalup za tortu, od papira za pečenje izrezati krug veličine kalupa i staviti ga na dno; izliti biskvitnu smjesu i peći 35 min na 180°C
  4. 4.
    Pečeni biskvit odmah izvaditi iz kalupa, odvojiti papir za pečenje i ostaviti da se ohladi; prerezati na dva dijela
  5. 5.
    Mikserom izmiješati sir, vrhnje, šećer i vanilin šećer
  6. 6.
    Na pari rastopiti čokoladu s margarinom i šećerom; oprezno pomiješati višnje s kremom od sira
  7. 7.
    Polovicu biskvita staviti na pladanj i oko njega staviti obruč od kalupa za tortu; na biskvit staviti polovicu kreme s višnjama; preliti polovicom glazure; staviti cca 15min u hladnjak da se čokolada stvrdne
  8. 8.
    Na stvrdnutu čokoladu staviti ostatak kreme, poklopiti biskvitom, preliti ostatkom glazure
  9. 9.
    Ostaviti u hladnjaku najmanje 2h; ukrasiti tučenim vrhnjem i višnjama

Nema komentara:

Objavi komentar