subota, 5. ožujka 2016.

ČUDESNA ŠUMA- torta od sira





Sastojci

  • Kora, tj. dno torte
  • 16 kom. integralnog keksa (
  • 150 g. smekšalog maslaca











  • Fil
  • 500 g. sira
  • 2,5 dl. milerama ili kiselog vrhnja
  • 250 g. šećera u prahu
  • 1 vrećica želatine u granulama
  • 1/2 l. vrhnja za šlag, NETUČENOG
  • 1 vrećica vanilin-šećera
  • Preljev (po želji)
  • koliko treba šumskog ili drugog voća
  • 1 vrećica preljeva za torte
  • 2,5 dl. voćnog soka (kojeg, ovisi o voću koje ste stavili)


























Priprema

  1. 1.
    GRUBO samljeveni keks dobro pomiješati s maslacem i time obložiti okrugli kalup za torte (24 cm.).
  2. 2.
    Umutiti sir, mileram, štaub šećer i vanilin šećer mikserom.
  3. 3.
    Želatinu pomočiti i otopiti prema uputstvima na vrećici, pa u to uliti vrhnje za šlag (NEUMUĆENO) i pažljivo promiješati te dodati masi sa sirom. Sve dobro izmiješati i preliti u kalup preko keksa. Staviti u frižider.
  4. 4.
    Kada fil očvrsne (nakon sat – dva) po njemu poredati voće i vratiti u frižider.

  1. Pripremiti preljev za torte prema uputama na vrećici sa voćnim sokom po izboru.
  2. 6.
    Preliti prohlađeno preko torte koju je najbolje ostaviti da prenoći u frižideru.

Posluživanje

Može se služiti i sa šlagom, a u fil se može nagratati korica limuna, sve prema ukusu i vrsti voća koju ste izabrali kao “šešir” za tortu.

Nema komentara:

Objavi komentar