Sastojci
- Kora, tj. dno torte
- 16 kom. integralnog keksa (
- 150 g. smekšalog maslaca
- Fil
- 500 g. sira
- 2,5 dl. milerama ili kiselog vrhnja
- 250 g. šećera u prahu
- 1 vrećica želatine u granulama
- 1/2 l. vrhnja za šlag, NETUČENOG
- 1 vrećica vanilin-šećera
- Preljev (po želji)
- koliko treba šumskog ili drugog voća
- 1 vrećica preljeva za torte
- 2,5 dl. voćnog soka (kojeg, ovisi o voću koje ste stavili)
Priprema
- 1.GRUBO samljeveni keks dobro pomiješati s maslacem i time obložiti okrugli kalup za torte (24 cm.).
- 2.Umutiti sir, mileram, štaub šećer i vanilin šećer mikserom.
- 3.Želatinu pomočiti i otopiti prema uputstvima na vrećici, pa u to uliti vrhnje za šlag (NEUMUĆENO) i pažljivo promiješati te dodati masi sa sirom. Sve dobro izmiješati i preliti u kalup preko keksa. Staviti u frižider.
- 4.Kada fil očvrsne (nakon sat – dva) po njemu poredati voće i vratiti u frižider.
- Pripremiti preljev za torte prema uputama na vrećici sa voćnim sokom po izboru.
- 6.Preliti prohlađeno preko torte koju je najbolje ostaviti da prenoći u frižideru.
Posluživanje
Može se služiti i sa šlagom, a u fil se može nagratati korica limuna, sve prema ukusu i vrsti voća koju ste izabrali kao “šešir” za tortu.
Nema komentara:
Objavi komentar