subota, 5. ožujka 2016.

PIVSKI KRUMPIR




Sastojci

  4 osobe
  • 1kg krumpira za pečenje




  • Marinada:
  • češnja češnjka/1/2žličice suhog/granule/prah
  • 1žlica slatke paprike
  • 1 žlica ravna currya
  • 1žličica senfa
  • 1/2žličice BBq umak/slatki ljuti kečap
  • 100ml light pive
  • 4žlice maslinovo ulje
  • sol,papar
























Priprema

  1. 1.
    Ogulite i narezite krumpir na kocke nmojte da budu ni prevelike ni premale.
    Stavite kuhati u hladnu vodu kad prokljuca dodajte sol i nastavite kuhati 15min.
    Za to vrijeme napravite marinadu:
    U zdjelu stavite cesnjak/prah ili protisnuti,papriku mljevenu,senf,curry,bbq umak(mozete zamijeniti ljutim ili slatkim kečapom)papar i sol,sve promijesajte metlicom za mijesanje da se poveze pa dodajte pivo ,povezite sve zajedno u finu smjesu.
    Ocijedite krumpir dodajte ga u pripremljenu marinadu promijesajte dobro da se sve poveze ,poklopite ostavite stajati desetak minuta dok krumpir ne upije svu tekucinu.
    Zagrijte pecnicu na 200C
    Na prtvan stavite papair za pecenje stavite krumpir ,rasporedite ga siroko da se moze fino ispeci,pokapajte ulju po krumpiru .
    Stavite peci 1h,povremeno otvarajte pecnicu da izade para jer ce tada krumpir biti hrskaviji ,tu i tamo ga mozete promijesat.






2.
2. Servirajte krumpir uz salatu i fino pecenje.



Nema komentara:

Objavi komentar